איך להיפטר מתולעי מעיים בצורה טבעית?
להיפטר מתולעים
זה מדבק...כמו אש בשדה קוצים, לעיתים ממש קשה להיפטר מהן ולגישה הנטורופתית יש כמה הצעות טובות בעניין. בואו נדבר על התופעה שכל הורה לילד בגילאי גן מכיר – תולעים.
איך נדבקים? ואיך מטפלים ונשמרים מהן.
תולעים הן טפיל. הן נמצאות בכל מיני מקומות כמו ארגז חול ואזורי משחקים \ גני שעשועים, התולעים והביצים שלהן קטנטנות וכמעט בלתי נראות. תהליך ההדבקה הוא כזה: הילדים נוגעים בתולעת או ביצי תולעת וכמובן לא רואים את התולעת...מכניסים ידיים לפה כמו שילדים נוהגים לעשות, ומשם נכנסה התולעת למערכת העיכול. תולעים יכולות להתמקם במעיים ולחיות שם במשך חודש שלם. בתקופה זו יתכן שהילד מרגיש כאבי בטן או בחילות. כשמגיע הזמן שהתולעת רוצה להטיל ביצים היא נעה לכיוון המעי הגס ומטילה ביצים סמוך לפתח פי הטבעת. כשהביצים בוקעות – אז מורגשת תחושת הדגדוג בטוסיק ואז גם ניתן ממש לראות את התולעים הקטנות בטוסיק או ביציאות של הילד. התולעים הקטנות נעות בחזרה למעיים וממשיכות לחיות שם. המצב הזה יכול להימשך הרבה זמן .כי התולעת תטיל שוב ושוב עוד ביצים.
איך עוצרים את המעגל הזה?
הטיפול השלם מורכב גם מטיפול קוטל וגם מטיפול שומר.
סוכר הוא האויב
קודם כל חשוב לדעת שסוכר הוא המזון שגורם לתולעים לשגשג. לכן חשוב להימנע לגמרי מסוכרים ודברי מתיקה. אין ספק שזו משימה מאתגרת לילדים, אבל היא הכרחית כדי להיפטר מתולעים, בפרט אם הסיפור חוזר על עצמו.
חשוב לשים לב מהם המרכיבים הרשומים על מזונות וממש להימנע מסוכר, בוודאי ממתיקים אבל גם מוצרי מזון אחרים כמו קטצ'ופ או לחמים מסוימים מכילים סוכר\ דבש\ סירופ תירס וחומרי המתקה אחרים.
אפשר כן לתת חטיפים מלוחים ללא סוכר.
קטילה ממוקדת
חשוב להשתמש באחת מהפורמולות המיועדות לקטילת תולעי מעיים ועצירת התפתחותם. יש מגוון רב של פורמולות טיפוליות, המבוססות על צמחי מרפא או שמנים אתריים.
אופן הטיפול הנכון הוא גם בנטילה פנימית – הכוונה בליעה וכך החומרים הפעילים משפיעים על המעיים וגם טיפול באזור פי הטבעת, במריחה על מנת למגר את תופעת הטלת הביצים המתחדשת.
מוצרים טבעיים לדוגמא הם: "קלינתול" של ד"ר חוסן הוא מוצר המכיל שילוב של שמנים אתריים המתאימים גם לבליעה וגם למריחה חיצונית בפי הטבעת.
ל"ברא צמחים" יש פורמולת צמחים לטיפול בתולעי המעיים הנקראת "תולי". פורמולה זו מתאימה לבליעה דרך הפה בלבד.
ל"עשבי קדם" יש פורמולת שמנים אתריים המיועדת לשימוש במריחה סביב פי הטבעת או בהזלפה פנימה.
במקביל לכל אלה, חשוב מאוד לבחון את הרגלי ההיגיינה של הילד ולהשריש בו שטיפת ידיים מרובה עם סבון, להדריך ולהסביר על המצב כדי שהוא יהיה שותף לתהליך. חשוב ללמד את הילד לשטוף ידיים עם סבון גם אחרי כל ביקור בשירותים, גם אחרי משחק בחוץ ולפני כל ארוחה. חשוב לגזור ציפורניים.
יש גילאים, במיוחד סמוך לגילאי גמילה, שילדים אוהבים לגעת בעצמם או להכניס ידיים לחיתול, כחלק מתהליך טבעי של חקירת הגוף, חשוב לשים לב לכך ולשטוף להם את הידיים עם סבון לעיתים קרובות.
מומלץ לכבס תחתונים ומגבות בהרתחה ולהפריד אותם משהייה עם שאר הכביסה.
בנוסף כדאי לחזק את מערכת החיסון ומערכת העיכול, על ידי כלי הטיפול הטבעיים, בפרט אם מדובר בהדבקה חוזרת.
המידע ניתן כהעשרה ואינו מחליף טיפול פרטני המותאם אישית.